15 Kasım 2018 Perşembe

Yoga Nedir

Yoga esnekliğiniz ve güç kazanmanız noktasında oldukça etkili ve harika bir yoldur. Aynı zamanda herkes yoga yapabilir. Yani sadece ayak parmaklarına dokunabilen veya meditasyon yapmak isteyen insanlar değil herkes yoga yapabilir. Bazı yoga türleri rahatlama ile ilgilidir. Diğerlerinde daha çok hareket edersiniz. Çoğu tür asanalar denilen pozlara odaklanır. Ayrıca genellikle nefes alma egzersizleri de yoganın içine dahildir. Yazımda da yoga nedir, yogaya nasıl başlanır, yoga derslerini nasıl takip ederiz, yoganın faydaları nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar dilerim.


Yoga 

Yoga
Yoga 5000 yıl öncesine dayanan kökeni Hint uygarlığına dayanan bir felsefedir. Yoga yaşamın her alanını kapsayan bir kavrayıştır aynı zamanda. Tabi ki batı toplumları bu meseleyi biraz yüzeyselleştiriyor ve yogayı egzersiz meselesi üzerinden kavramaktadır.
Yogayı, yoga CD'lerinden öğrenmeye çalışmak ya da kitaplardan görüldüğü gibi yapmak çok da sağlıklı değildir. Özellikle yoga videoları artık işin iyice tüketim kısmına girmiş durumdadır. Yoga yapmak ve işin felsefesini öğrenmek için bir uzmandan öğrenmeniz en idealidir.

Yoganın Etkileri


Daha güçlü ve daha esnek olduğunuzda, postürünüz iyileşir, yoga da tam olarak sizin daha dik ve esnek kalmanıza yardımcıdır.Çoğu ayakta durma ve oturma pozisyonu, her bir pozu desteklemek ve korumak için çekirdek kaslarınıza ihtiyaç duyarsınız, çekirdek gücü geliştirir. Daha güçlü bir çekirdek ile, "uzun boylu" durup beklemeye daha yatkınsınız. Yoga bunun ötesinde bedeninizin farkında olmasına da yardımcı olur. Bu, daha çabuk fark ettiğinizde, sarkma veya kayma halindeyseniz, duruşunuzu ayarlayabilirsiniz.
Yoga, zihni dinginleştiren, fiziksel ve zihinsel sağlığa her anlamda pozitif katkı yapan bir yolculuktur. Yoga pozisyonlarıyla durmadan ve dengeli nefes alarak, daha sağlıklı bir duruş, dizlerde güçlenme ve eklem problemlerinin tedavisi sağlanabilir, artan esnekliğin yanında stres ve anksiyete tedavisine yardımcı olma gibi birçok faydası ile de tanışmış olursunuz.

Yoga Çeşitleri


Eğer yogaya yeni başlıyorsanız, çok fazla seçeneğiniz bulunmaktadır. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok yoga çeşidi vardır. Herhangi bir yoga stili ile gücünüzü, esnekliğinizi ve dengenizi artırabilirsiniz. Ve tüm yoga stilleri vücudunuzdaki gerginliğinizi ortadan kaldırır, aklınızda ki sorunları atar ve rahatlamanıza yardımcı olur. En yüksek faydayı elde etmek için, şu anki kondisyon düzeyinize uygun bir yoga stili seçmelisiniz. Farklı sınıfları ve öğretmenleri deneyin ve sizin için neyin işe yaradığını görün.Yoga çeşitleri de şu şekilde sıralanır;


  • Vinyasa Yoga
  • Hatha Yoga
  • Ashtanga Yoga
  • Yin Yoga
  • Restoratif Yoga
  • Kundalini Yoga
  • Hamile Yogası
  • Çocuk Yogası


Yoganın Faydaları


Yoga tüm problemlerinize, sıkıntılarımız hatta hastalığımıza çözüm noktasında yardımcı olan bir öğretidir. Esasında yoga bir yaşam biçimidir. Yoga yaptıkça göreceksiniz ki içinize mutluluk, sevinç, huzur dolacak. Aynı zamanda karşılaştığınız bütün sıkıntıları diğer insanlara göre daha rahat atlatmamıza yardımcı olan, tam anlamıyla olumlu hayata hazırlayan çok güzel bir kavrayış modelidir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder