12 Kasım 2018 Pazartesi

Hızlı Kilo Verme Yöntemleri

Hızlı kilo vermek aslında fazla kiloları olan herkesin istediği bir şeydir.   Fakat belirtmek gerekir ki birçok uzmanın yavaş yavaş kilo vermek için en iyi olduğunu söylediğini unutmayın. U Çok hızlı kilo verirseniz , yağ yerine kas ve su kaybedersiniz. Bundan kaynaklı haftada 1-2 kilo kaybetmeyi ve fad diyeti veya gerçek olamayacak kadar iyi sözler veren ürünlerden kaçınmayı hedefleyin. Kilo kaybınızı zamanla yapabildiğiniz değişikliklere dayandırmak en iyisidir.  Daha hızlı sonuç almak için, sağlıklı kaldığınızdan ve ihtiyacınız olan besinleri aldığınızdan emin olmak için bir doktorla çalışmanız gerekir. Bizler hızlı kilo verme konusunda sizlere aşağıda daha fazla bilgi vererek farklı bir bakış açısı sunacağız. İyi okumalar dileriz.

Hızlı Kilo Verme

Hızlı Kilo Verme Yöntemleri
Metabolizmanız vücudun yakıt için kalorileri harcama hızı ile bağlantılı olarak çalışmaktadır. Ve çok fazla kalori keserseniz, bu sizin için kötüdür. Metabolizmanızı yavaşlatırsınız ve bu da bazı besin maddelerini azaltmanızı sağlayabilir.  Bunu yapabileceğiniz birçok şey vardır, kalorileri çok fazla kesmeden de yapabilirsiniz. Normal bir günde kaç kalori aldığınızı anlayın ve biraz düzeltin. Her porsiyon ve gram kaç kalori olduğunu öğrenmek için gıda etiketlerini okuyun. Daha fazla su tüketin, ve aç kalmamaya çalışın. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, iyi beslenmeye devam edebilmeniz için sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar ve yağsız protein gibi yiyecekleri tercih etmelisiniz. Diyetisyen ile çalışmak iyi bir fikirdir, bu sayede ihtiyaçları karşılayan bir plan yapabilirsiniz.

Hızlı Kilo Verme Yolları 

Birçok uygulama yemeğinizi izlemenize yardımcı olabilir. Her zaman yanınızda akıllı telefonunuz olduğundan, planınızı takip etmek için kullanabilirsiniz. Ya da ne yediğinize dair bir  not defteri edinebilirsiniz. Ayrıca, motive olmanıza ve neşelendirmenize yardımcı olmak için yanınızda dostlarınızı barındırmanız yararınızadır.  Bu yüzden ailenizi ve arkadaşlarınızı kilo verme çabalarınızı desteklemelerini isteyin.

En temel seviyede, gıda yakıttır. Bir şeyler yapmak için enerji verir. Ama çok az insan sadece bu nedenle yemek yer. Her sosyal toplantıda ve zor bir gün geçirdiğiniz zaman bazen fazla kalori alabilirsiniz.  İlk adım, tetikleyicilerinizin ne olduğunu bulmaktır.Stres , öfke, anksiyete veya depresyon hayatınızın belli bir kısmında varsa uzmanlardan destek alabilirsiniz. Ardından, bu duyguların ne zaman ortaya çıktığını ve yemekten ziyade başka şeyler yapmaya hazır bir plan hazırlamaya çalışın.  Son olarak, farklı bir seçim yapmak için kendinizi ödüllendirin. Sadece yemeği ödül olarak kullanmayın.

Hızlı Kilo Vermek için Tavsiyeler


Kilo vermek için vegan , gluten içermeyen veya belirli bir yiyecek grubundan ayrılmanıza gerek yoktur. Aslında, uzun vadede kilolarınızı çok rahat verebilirsiniz. Fakat kısa vadede daha çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Ancak, fazla kalorileri kısmak ya da tamamen kesmek mantıklıdır.

  • Limit eklenmiş şekerler. Bunlar, örneğin, meyvelerde doğal olarak bulunan şekerler değil, kurabiyeler, kekler, şekerli içecekler ve diğer ürünlerdeki şekerlerdir. Şekerli yiyecekler genellikle çok fazla kaloriye ama az miktarda besinler içerir. Eklenen şekerler üzerinde günlük kalorilerinizin % 10'undan daha azını harcamayı hedefleyin.
  • Karbonhidrat hakkında seçici olun. Hangisini yediğinize ve ne kadar olduğuna karar verebilirsiniz. Glisemik indekste düşük olanlara bakın (örneğin, kuşkonmaz glisemik indekste bir patatesten daha düşüktür) veya porsiyon başına karbonhidratta diğerlerine göre daha düşüktür. Tam tahıllar işlenmiş ürünlere göre daha iyi seçimlerdir çünkü işlem lif, demir ve B vitaminleri gibi önemli besinleri barındırmaktadır. 
  • Proteini hayatınıza dahil edin. Bu tatmin edici olmanını yanı sıra tok tutacak ve kaslarınızı korumaya yardımcı olacak. Yağsız et, kümes hayvanları, ve vegan kaynaklar (fındık, fasulye ve soya birkaçıdır) yanı sıra balık ve süt tüketimi önemlidir. Ülkemizde kaliteli protein sıkıntısı vardır. Ayrıca maddi koşullar özellikle kırmızı et tüketimine olanak tanımaz fakat bir avuç fındıkta size yardımcı olabilir
  • İyi yağlar kullanmaya özen göstermelisiniz. Az miktarda yağ , kendinizi diyette hissetmenize yardımcı olur. Balık , kabuklu yemişler ve tohumlar ile zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı sağlıklı yağlar arasında iyi bir seçenektir.   Bunlar doymamış yağlar - özellikle doymamış veya tekli doymamış yağlardır.
  • Lifi sebzelerden, kepekli tahıllardan, meyvelerden alabilirsiniz herhangi bir bitki yemi lifli olacaktır. Bazıları diğerlerinden daha fazla bulunmaktadır. En çok kullanılan kaynaklar enginar, yeşil bezelye, brokoli, mercimek ve  fasulyedir. Meyveler arasında ahududu listenizde yer almaktadır. 
  • Daha sık yiyin. Günde 5-6 kez yemek yerseniz, açlıktan uzak durabilir . Kalorilerinizi bu mini porsiyonlara hepsine eşit bir şekilde bölebilir veya diğerlerinden daha büyük yapabilirsiniz. Porsiyonlar planlamanız gereklidir ve planlamalarınıza diyetisyeni dahil edebilirsiniz 


Kilo kaybınızı nasıl başlattığınız önemli değil, bunu korumanın en iyi yolu, sağlıklı beslenme planı ve fiziksel aktivite gibi uzun süreli yaşam tarzı değişiklikleridir. Diğer yazılarımızda bu açıdan size yardımcı olacaktır. Yazılarımızı bize destek olmak adına sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.Esenlikle kalın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder