25 Ocak 2015 Pazar

Ayak Mantarı Tedavisi

Eğer ayak mantarı sorunu yaşıyorsanız bunun 2 nedeni vardır. Birincisi ayakkabılarınız temiz değildir,ikincisi ise toplu alanlarda çıplak ayaklar ile dolaşıyorsunuzdur. Araştırmalar ayak mantarına yakalanan kişilerin çoğunluğunun bu 2 sebebe bağlı ayak mantarı geçirdiğini belirtmektedir. Bu makalede ayak mantarı sorununa karşı tedavi yöntemleri hakkında bilgi verilecek ayak mantarı kremlerinden ve kesin çözümünden bahsedilecektir. Fakat yukarıdaki 2 etken içinde önlem almanız gerekmektedir. İyi okumalar dileriz.

Ayakta Mantar Tedavisi

mantarın tedavisiTinea pedis isimli ayak mantarı hastalığına yakalandıysanız, bunu biran evvel tedavi etmelisiniz. Ayak mantarı onikomikoz isimli tırnak mantarı oluşumuna zemin hazırlar bu durumda tedavi oldukça güçleşir. Çünkü tırnakta meydana gelen mantar tırnağın altına yani tırnak yatağına bulaşabilir ve oraya müdahale etmek son derece zordur.  Ayak mantarı yayılmacı özelliği bulunan bir hastalıktır, bağışıklık sistemi zayıf insanları daha fazla etkiler ve tedavisi daha uzun zaman alır.




Ayak Mantarı Tedavisi


Ayak mantarı uzman hekimlerin yazdıkları ilaçlarla tedavi edilebileceği gibi, bu tedaviden yeterince sonuç alamayanlarca ayak mantarı bitkisel tedavi ile lazerli tedavi ve kimyasal peeling tedavisi yöntemleri denenmektedir. Ayak mantarı basit gibi görülse de tedavisi zaman isteyen bir hastalıktır. Ama ayak mantarına çözüm bulunabilir, yani çözümsüz değildir.

Ayak Mantarı İlaçları


mantar ilaçlarıBir çok ayak mantarı ilacı bulunmaktadır. Ağızdan kullanılan ayak mantarı ilaç isimleri şunlardır; terbisil, lamisil, laminox ve tekfindir bu ilaçlar genellikle terbinafin hcl içerir.

Kremler ve spreyler; clozol, lamisil once, terbisil krem, exoderil, travocort, maycospor gibi krem ve sprey formlardır.


Ayak Mantarı Kremi

Tolnaftate


Tolafte yalnızca harici kullanılır. Hekim tarafından başka şekilde önerilmedikçe aşağıdaki kullanım şekli önerilir: İlgili deri bölgesini yıkayıp iyice kurutun. Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. Sprey tüpünü ilgili alanın üzerini ince bir tabaka halinde kaplayacak şekilde spreyleyin. 

Özellikle en dikkat etmeniz gereken şey ayak mantarı tedavisi sırasında, tedavinin başarısı için bazı önlemlerin de birlikte alınması konusudur. Bunlar parmakların arasını kuru tutacak şekilde iyi havalanan, uygun ayakkabılar kullanılmalıdır Kullanılan çoraplar en az, günde bir kez değiştirilmelidir.



Klotrimazol


Birçok OTC maya enfeksiyonu kremlerinde karşınıza çıkacaktır klotrimazol . Fakat aynı zamanda ayak tırnak mantarını tedavi etmek için de kullanılır . İngiltere'deki bilim adamları 12 haftalık bir araştırmada kullanmış olan hastaların yüzde %80 oranında işe yaradığını saptamışlardır. 



    mantara ne iyi gelir
  1. Etkilenen alanı yıkayın ve iyice kurulayın
  2. Etkilenen alanın üzerine günde iki kez (sabah ve akşam) ince bir tabaka uygulayın 
  3. Sporcuların ayağı için: Parmaklar arasındaki boşluklara özel dikkat gösterin; iyi uyan, havalandırmalı ayakkabılar giyin ve ayakkabı ve çorabı en az günde bir kez değiştirin
  4. Sporcuların ayağı ve yanık solucanı için günlük 4 hafta süreyle kullanın; jock kaşıntısı için, günlük 2 hafta süreyle kullanın
  5. Durum daha uzun sürerse, bir doktora danışın
Not: Bu ürün, saç derisinde veya tırnakta etkili değildir. Çocukları bu ürünün kullanımında denetlemeyi unutmayın

Ayak Mantarı Bitkisel Tedavi


mantarın bitkisel tedavisiAyak mantarı bitkisel tedavi için, çok bitkisel olmamakla birlikte, sülük, tentürdiyot, kına, karbonat, aynısafa, çay ağacı yağı, lavanta yağı, sarımsak, elma sirkesi, tarçın gibi bitkiler kullanılmaktadır. Tabi sonuçları oldukça kısıtlı yöntemler olarak geçmektedirler.

Ayak Mantarına Kesin Çözüm


mantar nasıl geçerAyak mantarı sorununuzu ilaçlarla çözemiyorsanız  TCA kullanımı ile ayaklardaki mantardan tamamen kurtulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ayaklarınıza peeling yapmanızdır. Ayak peelingi işlemi için TCA isimli asitle peeling elde edeceksiniz. Tca (trikloroasetik asit) isimli asitin %40 lık çözeltisini bir pamuk yardımıyla ayaklarınıza özellikle mantarlı bölgelere süreceksiniz. Tca asiti ayaklarınızda 5 dakika bekledikten sonra ayaklarınızı yıkayıp kurutacaksınız.

Ayaklarınızı kuruttuktan sonra, her gün sabah akşam bolca süreceğiniz bir merhem hazırlamalısınız. Bu merhem için 2 tüp çinko oksitli pişik kremi, 1 tüp madecassol, 10 ml çay ağacı yağı, 10 ml e vitaminini iyice karıştırıp bir merhem hazırlamanız gerekmektedir. Ayaklarınıza yaptığınız peeling sonrası merhemi 5 gün boyunca sabah akşam süreceksiniz. Ayak deriniz 5. gün sonunda komple soyulacaktır. Bu işlemi yapmadan önce yeni bir ayakkabı ve ayak kurulama havlusu almalısınız. Ayak deriniz soyulduktan sonra 15. gün işlemi bir daha tekrarlayın. 1. ayın sonunda mantarı tamamen yok etmiş olacaksınız.

Tca %40 asiti doakimya.com sitesinden satın alabilirsiniz.

Bu arada eski ayakkabılarınıza, pudra, çay ağacı yağı toz çinko oksit, lavanta yağı sürmelisiniz ve 5 gün kadar giymemelisiniz, böylece o ayakkabılardaki mantar yok olacaktır. Eski çoraplarınızı da atın veya kaynar suya elma sirkesi dökerek iyice bekletin. 


Tıbbi tedaviler konusundan doktorunuza danışmanız gerektiğini ve ilaç kullanırken reçetesiz ilaç almamanız gerektiğini unutmayınız.

Yazılarımız ile ilgili aklınıza takılan soruları yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz. 

1 yorum:

  1. İyi günler yazınızı yeni okuyorum ve benimde başımda bu dertten var ve kurtulmak istiyorum bir an önce. İlk başlarda pek umursamadım bu belayı ama gün geçtikçe iyice kötü bir yol almaya başladı ayak parmaklarım arasında kuruma çatlamalar olmaya başladı ve acı duymaya başladım ve yürürken acı hissediyorum. İnternette bloglarda birkaç yöntem gördüm ve denedim pek bi sonuç alamadım. Kısa süre içerisinde tedavisi mümkün olabilir mi ve ne tür bitkisel yoldan tedavi edebilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler

    YanıtlaSil