24 Ocak 2015 Cumartesi

Tırnak Mantarı İlacı

Tırnak mantarı illeti hakkında daha önceki yazılarımızda sizlere bilgiler vermiştik, bu yazımızda ise merak edilen tırnak mantarı ilaçlarına değineceğiz. Bu sayede doktorunuza danışarak reçeteli olarak alacağınız ilaçlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Yasal uyarı olarak reçetesiz ilaç kullanmamanız gerektiğini bildiririz. İyi okumalar dileriz. 

Tırnakta Mantar

Tırnakta görülen mantar hastalığına tıpta "onikomikoz" ismi verilir. Bir çok türü bulunan bir mantar hastalığıdır tırnak mantarı, dermotofit, küf, maya olmak üzere üçe ayrılır. Oldukça inatçı olan bu mantar hastalığının tedavisi uzun zaman ister. Kendi kendine geçmeyen bir mantar cinsidir tırnakta görülen mantarlar. Bu yüzden tedavi edilmeli ve mantar tırnaktan biranevvel uzaklaştırılmalıdır. Mantar tınağın keratinel yapısının içerisine girerek yerleşir ve böylece sert keratinel tabakayı aşındırır. Tırnaklar zamanlar sarı, yeşil kahverengi arası tonlarda ufalanır ve tırnak kaybedilebilir.

Tırnak Mantarı Başlangıcı


Tırnak mantarının yayıldığı yerler saunalar, yüzme havuzlarını ve umumi tuvaletlerdir. Birçok kişi bu alanlardan enfeksiyon kapmaktadır fakat farkında bile değildirler. Tırnak üzerindeki değişiklikleri fark etseler dahi insanlar  tırnak mantarından hiç şüphelenmezler. Örneğin yaşlanmanın bir işareti olduğunu düşünebilirler.  


Doktorunuz , enfeksiyon çok şiddetli olmadığı sürece tırnak mantarı tedavisinde eczanede satılan ilaçları reçete edecektir. Başka bir sağlık sorununuz yaşanmadıkça mantar enfeksiyonu ciddi tıbbi bir sorun olarak görülmez, bu nedenle sağlık sigortası poliçeleri kapsamına girmez.  Ancak tırnak mantarının olup olmadığını veya başka bir sorun olup olmadığını nasıl anlarsınız? Onikomikoz ile ilişkili yaygın belirtiler ve semptomlar vardır. 

Renk değişiklikleri, sararma, siyah lekeler ve ayak tırnak kalınlığında artış hissediyor musunuz ? Bunlar ayak tırnağı mantarının ilk belirtileridir ve bunları görmezden gelmemelisiniz. Ayak tırnaklarınızda beyaz renkli bir toz madde fark edebilirsiniz . Bunlar düzenli olarak ayak tırnağınızın çizilmemesi veya kazınması ile karıştırılır. Tedavi olmadığınız sürece durum kötüleşecektir, bu nedenle harekete geçmeniz gerekmektedir.  

Tırnak Mantarı İlaçları


Eğer tırnak mantarı sorununuz varsa bu kolay kolay geçmez, insanlar dolayısıyla en etkili tırnak mantar ilacını alıp en iyi bakımı yapmak isterler. İnsanlar tırnak mantarı tedavisi için doktor doktor gezerler, bitkisel tırnak mantarı tedavisi, mantar kremi araştırırlar ama sonuç genelde nafiledir çünkü tırnak mantarı oldukça inatçı bir hastalıktır ve çabuk bağışıklık kazanır. El tırnak mantarı daha kolay iyileşebilir ancak ayak tırnak mantarı çok inatçı bir hastalıktır. Tırnak mantarı tedavisi için genellikle ağızdan alınan antifungal (anti mantarik) haplar veya tırnağa sürülen antifungal ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların etken maddeleri nistatin, pimarisin (natamisin), griseofulvin, imidazol, triazol, ketokonazol, tiokonazol, flukonazol, itrakanazol, naftitin'dir. Size tırnak mantarında en çok kullanılan ilaçlar hakkında aşağıda bilgi verilmektedir. 

Excilor

Kalem aplikatörle satılan excilor, "genesis ilaç ve sağlık ürünleri a.ş" tarafından üretilmektedir. Piyasada 40 tl ile 60 tl arası fiyatlara satılan excilorun içeriği "Etilasetat, su (% 7), asetik asit, penetrasyon artırıcı, film-oluşturucu madde, koruyucu" olarak belirtilmiş.

VenofaMed

Kalem aplikatörle satılan venofamed, "ofa austuria" firması tarafından avusturyada üretilmektedir. Piyasada 60 tl ile 80 tl arası satılan venofamedin içeriği " Etil Laktat, trietil siltrat, avustralya mavi selvi ağacı yağı, laktik asit, lavanta yağı, çay ağacı yağı"olarak belirtilmiş.

Wartner Nailexpert

Uygulama fırçası ile satılan wartner nailexpert, "Omega Pharma Kişisel Bakım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" tarafından üretilmektedir. Piyasada 25 lira ile 35 lira arasında fiyatlara satılan wartner nailexpertin içeriği "Aqua, Cyclomethicone, Glycerin, D-Panthenol, Sodium Dihydro-xycetyl Phosphate, Sodium Bicarbonate, Dimethiconol, Alcohol denat., Lactic Acid, Hydrogen Peroxide, C.I. 77 820, C.I. 77 400" olarak belirtilmiştir.

Nibulen

Tırnak cilası seti olarak satılan nibulen tırnak cilası seti, "Sanofi aventis ilaçları" tarafından üretilmektedir. Eczanelerde 28,75 liraya satılan nibulen tırnak cilası setinin içeriği "3 gr tırnak cilası solüsyonu, 30 alkollü mendil, 14 tırnak törpüsü, hatırlatma etiketleri ve hasta kullanım klavuzu içermektedir. kutu içindeki tırnak cilası 1g tırnak cilası solüsyonu 80mg siklopiroks; film tabakası oluşturmak için 150 mg metilvinil eter ve maleik asit monobutil ester kopolimeri, çözücü 310 mg etilasetat ve 460 mg 2-propanol"olarak belirtilmiştir.

Oceral

Oceral deri spreyi olarak satılan oceral %1 deri spreyi, " Saba İlaç San ve Tic A.Ş." tarafından üretilmektedir. Eczanelerde 17,32 liraya satılan oceral spreyin içeriği " oksikonazol nitrat, benzil alkol ve etanol" olarak belirtilmiştir.

En Etkili Tırnak Mantarı İlacı



Tırnak mantarı için yukarıda saydığım ilaçlar en sık kullanılan ilaçlardır. Ancak bu sorunu yaşayanların da bildiği üzere en etkili ilaç diye bir tanım yapılamaz. İlaçlar kişiden kişiye etki göstermekle birlikte genelde bu inatçı tırnak mantarı sorunu için en etkili ilaç şu denemez. Hatta ilaçların bazen etkisiz kalabilmektedir.  Bazen tırnak mantarı için bitkisel ilaçlar olarak aynısafa, çay ağacı yağı, elma sirkesi, çamaşır suyu, vicks, soğan, sarımsak gibi maddelerde kullanılmaktadır. Bunlar genelde tırnak mantarı ilaçları veya başka tırnak mantarı tedavileri yanında destekleyici tedavilerdir. 


En İyi Tırnak Mantarı İlacı



Yukarıdaki ilaçları kullanmış ve sonuç alamamış insanlar için ben şahsen daha önceki tırnak mantarı yazımda belirttiğim gibi %50 tca ile kimyasal peeling yapmayı, laktik asit, çay ağacı yağı çinko oksit içeren karışımla merhem hazırlamayı öneriyorum. Tabi benimki kendimde denediğim ve kesin işe yarayan bir çözüm, ancak sağlık tavsiyesi değil, tırnak mantarı sorununuz varsa doktora başvurun.  



Konuyla alakalı olarak aşağıdaki yazı başlığına tıklayarak tırnak mantarına kesin çözümü hakkında bilgiler de edinebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder