27 Ocak 2015 Salı

Ayak Mantarı İlaçları

Çok çeşitli ayak mantarı ilaçları bulunmaktadır ve bunlardan bazıları piyasa daha yaygın olarak doktorlar tarafından önerilmekte ve kullanılmaktadır.Bu makalede yaygın kullanıma sahip ayak mantarı ilaçlarından bahsedilecektir. İlaçları doktorunuza danışmadan,reçetesiz almamanız gerektiğini unutmayınız. İyi okumalar dileriz. 

Ayak Mantarı İlacı

 

mantar ilaçlarıAyak mantarı hastalığına yakalandıysanız, tedavisi için ayak mantarı ilaç isimleri araştırması yaparken öncelikle doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmamalısınız. Ayak mantarı tedavisinde tırnak mantarı gibi mantar ilaçları kullanılmaktadır.Ayak mantarı ilaçları oral veya topikal olabilir. Doktor ayaklarınızdaki duruma baktıktan sonra bunu belirleyecektir.  Bu yazıda size ayak mantarı için ilaç konusunda bilgiler verilecektir. Ayaktaki mantar için en sık kullanılan mantar ilaçları ağızdan alınan antibiyotikler ve topikal sürülen ayak mantarı kremleridir. Ayak mantarı için kullanılan ilaçlar genellikle vücuttaki diğer mantar rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ortak içerikli ilaçlardır.



Parmak Arası Mantar

mantar tedavisi
Ayak mantarı hastalığı en çok ayak parmaklarında mantar olarak görülmektedir. Ayak mantarı parmak aralarından sonra ayak tabanlarında görülebilir, veya ilerlemesi durumunda bütün ayakta veya bileklerde görülebilir. Tinea pedis olarak adlandırılan ayak  mantarının görülmesi durumunda doktorlar terbisil, lamisiı, laminox ve tekfin gibi ağızdan alınan haplar ile clozol, lamisil once, terbisil krem, exoderil, travocort, maycospor gibi sürülerek kullanılan yani topikal olarak kullanılan ayak mantar kremleri reçete edilebilir.

Ayak Mantarı Kremleri


Ayak mantar kremi olarak clozol, lamisil once, terbisil krem, exoderil, travocort, maycospor isimli kremler en çok reçete edilen kremlerdir.

Lamisil Once


ayak mantarı tedavisiAyakta oluşan mantar sorununa karşı kullanılan bir mantar ilacıdır lamisil once. "Novartis" firmasınca üretilmektedir. Piyasada 15 TL ile 25 TL arasında değişen fiyatlara edinilebilen bir ilaçtır. Lamisil once film yapıcı çözelti 4 gr olarak satılır ve "terbinafin hidroklorür" isimli maddeyi içerir. 

Terbisil Krem


Terbisil Krem "Berksam İlaç" firması tarafından ürerilmektedir.  Eczanelerde 5,22 TL olarak satılan bir ilaçtır. Terbisil krem 15 gr ve 30 gr olarak 2 farklı türü vardır. "terbinafin hidroklorür" isimli maddeyi içerir.

Exoderil


mantar nasıl geçerExoderil hem krem hem sprey formlarında satılan bir mantar ilacıdır. "Eczacıbaşı" firması tarafından üretilmektedir. Eczanelerde 21,45 TL olarak satılan bir ilaçtır. Exoderil 30 gr olarak satılır ve  " naftifin hidroklorür" isimli etken maddeyi içerir.

Travocort


Travocort krem hem koztizon hem anti fungal etkili bir ilaçtır. "İntendis" firması tarafından üretilmektedir. Eczanelerde 11,52 TL olarak satılan bir ilaçtır. Travocort 15 gr olarak satılır ve "Diflukortolon valerat (kortikosteroid etkili), İzokonazol nitrat (anti fungal etkili)" isimli etken maddeleri içerir.

Mycospor


mantar ilacıMycospor krem bir matar ilacıdır. "Bayer" firması tarafından üretilmektedir. Eczanelerde 7,71 TL olarak satılan bir ilaçtır. Maycospor 10 gr olarak satılır ve "bifonazol" isimli etken maddeyi içerir.

Bu ilaçların haricinde ağızdan içilen antibiyotikleri ve anti fungal etkenler içeren ilaçlar verilir. 


Ayak mantarı ilaçları hakkında net bilgiyi doktorlardan almanız gerektiğini unutmamanızı tekrar yineleyelim ve bu ilaçlar haricinde farklı ayak mantarı tedavisi yöntemleri hakkında bilgi almak isterseniz Ayak Mantarı Tedavisi başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz.Acil şifalar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder