18 Temmuz 2015 Cumartesi

Saç Bakımında C Vitamini Kullanımı

C Vitamini Saç Bakımı


Saç bakımında c vitamini kullanımı çok bilinmeyen bir bakım yöntemi idi. Son yıllarda özellikle saç boyasının akıtılması için tercih edilmesiyle bilinirliliği artsa da saç derisinde c vitamini oldukça önemli işlevlere sahiptir, tabi sadece saç derisi olarak düşünmeyin, kaş, kirpik, sakal, bıyık gibi diğer kıl köklerinde de c vitamini faydalanabilecek bir vitamin. Örneğin saç beyazlamasına karşı c vitamini birebir bir ürün diyebilirim.

Saç Beyazlaması C Vitamini



Saçlarımız eğer ona rengini veren melanini yeterince üretemezse beyazlar. c vitamini melanin salgılanmasını normale döndüren bir vitamindir. Cilt lekelerinde fazla olan melanini normale döndürerek azaltır, saç beyazlamasında ise az salgılanan melanini arttırarak saç beyazlamasını önlemeye yardımcı olur. saç beyazlaması konusunda c vitamini gibi, çinko oksit, b3 ve b5 vitaminlerinden yararlanabilirsiiniz, bakır da saç beyazlamasında oldukça etkili bir önleyicidir.

Saç Dökülmesi C Vitamini


Saçlarınız dökülüyorsa, kıl köklerinizin beslenmesine önem vermelisiniz, c vitamini sadece saçlar değil kirpik, kaş, bıyık, sakal dökülmelerinde de oldukça faydalı bir vitamindir. B3 vitamini, b5 vitamini, biotin, e vitamini, c vitamini saç dökülmesine iyi gelen vitaminlerdir. Ayrıca saç dökülmesi sorununun nedenini bilmek siza oldukça fazla katkı sunar, bu yüzden saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız direkt olarak bir doktora gitmenizde fayda vardır. 

Saç Rengi Açmada C Vitamini


Saçlarınızın rengini oksidant denen açıcılar kullanmadan daha doğal yöntemlerle açmak isterseniz c vitamini tam size güre. Bolca c vtamini, karbonat, keratin ve b5 vitamini kullanarak yapacağınız bakımlar hem saç renginizi açacak hem de saçlarınızdaki yıpranmaya bakım yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder