15 Mayıs 2015 Cuma

Cilt Bakımında B3 Vitamini Kullanımı

B3 Vitamini Cilt Bakımı


B3 vitamini yani niyasin cilt bakımında oldukça fazla kullanılan ve çok ciddi sonuçlar verebilen bir vitamindir. Cilt lekesi, güneş sonrası bakım, kırışıklıklar, sivilce, cilt yağlanması, egzama, sedef gibi durumlarda kullanılabilecek oldukça faydalı bir vitmindir niyasin.

Cilt Lekesi B3 Vitamini



Niyasin yani b3 vitamini cilt lekelerini azaltmada ve yeni cilt lekesi oluşumunu önlemek için kullanılabilecek harkulade bir vitamindir. Cilt lekeleri üzerinde c vitamini ile kombine kullanılması oldukça faydalıdır. Cilt lekelerini azaltıcı etkileri bilinmektedir. Ayrıca güneş sonrası b3 vitamini cildinizin yaşlanmasının ve lekelenmesinin önüne geçer. %3 b3 vitamini çözeltisi sonrası cilde 2 günde bir uygulanacak a vitaminli yağ ve c vitaminli yağların karışımı oldukça etkilidir, ama yağları 2 günde bir uygulayınız. Ancak her gün suda çözünebilen c vitaminini %5 oranında her akşam cildinize uygulayabilirsiniz veya c vitamini serumlarını her akşam kullanabilirsiniz. Size satılan bir çok mucizevi denen leke kremlerinden daha etkilidir.  

Kırışıklıklar B3 Vitamini


B3 vitamini ciltteki kırışıkları ve yaşlanma belirtilerini önleyen bir vitamindir. Oluşan kırışıkları azaltma etkisi az olmakla birlikte cildin kırışmasını önleyici etkileri vardır. %3 oranında niyasin yani b3 vitamini kullanımı ile cilt kırışıklarını azaltabilirsiniz. Ayrıca özellikle a vitamini ve c vitamini ile kombine kullanabilirsiniz. A vitaminli yağ ve c vitaminli yağları karıştırıp 2 günde bir akşamları cildinize uygularsanız oluşan kırışıklıkları da azaltırsınız. Tabi her akşam b3 vitamini kullanın.
 

Sivilce B3 Vitamini


Sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemek için b3 vitamini neredeyse ilaç niyetinde bir vitamindir. Bir çok kaynakta %5 niyasin yani b3 vitamini ilaç olarak kullanılmakta bu çözeltiler satılmaktadır. B3 vitaminini özellikle biyosulphure, çinko oksit ve salisilik asitle birlikte kullanırsanız sivilce ve siyah noktalarla vedalaşırsınız. Bunun için yapmanız gereken şey 200 ml kolonyaya 10 gr salisilik asit, 10 gr b3 vitamini, 10 ml kükürt ve 10 ml çinko oksit ilave etmeniz. Karışımı 3 günde bir çalkalayarak cildinize sürün ve 5 dakika sonra cildinizi yıkayın. Mucizeyi sivilce ve siyah noktalarda 1 hafta sonra görürsünüz.
 

Yağlı Cilt B3 Vitamini


Cilt yağlanmasında b3 vitamini oldukça etkilidir. Niyasin cilt yağlanmasını azaltıcı bir maddedir. Cilt yağlanması için b3 vitamini ve kükürt kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı  suya bir mercimek tanesi kadar b3 vitamini bir mercimek tanesi kadar biosulphure yani suda çözünen kükürt ilave edip bu karışımı her akşam cildinizin yağlı bölümlerine sürünüz ve 5 dakika sonra yıkayın. Yağlı cildiniz yakşaık 15 gün sonra artık yağlanmamaya başlar.
 

Egzama B3 Vitamini


Yıllardır geçmeyen egzama yani dermatit gibi bir probleminiz varsa b3 vitamini tam size göre, b3 vitamini eksikliği egzamaya neden olduğunu biliyoruz. Egzamalı bölgeyeb3 vitami i ile birlikte b5 vitamini ve c vitamini kullanabilirsiniz. Özellikle yabancı forumlarca etkisinden çokça bahsediliyor. Yapmanız gereken her akşam egzamalı bölgeye uygulanmak üzere bir tatlı kaşığı suya bir mercimek tanesi b3 vitamini, bir mercimek tanesi b5 vitamini, bir mercimek tanesi c vitamini yani L ascorbic acid ilave ederek bu karışımı egzamalı bölgeye sürmek. İki hafta içinde sonuçlarına çok şaşıracakısınız, en azından yabancı forumdakiler çok iddialı.

Sedef B3 Vitamini


Sedef yani psoriasis gibi bir cilt hastalığınız varsa b3 vitamini bu konuda oldukça etkili sonuçlar veriyor. Yapmanız gereken şey tıpı egzamada olduğu gibi her akşam sedefli bölgeye, bir tatlı kaşığı suda, bir mercimek tanesi b3 vitamini, bir mercimek tanesi b5 vitamini, bir mercimek tanesi c vitamini yani L ascorbic acid, bir mercimek tanesi kükürt, bir mercimek tanesi çinko oksit çözerek bunu sedefe uygulamak. Özellikle kükürt, b3 vitamini ve çinko oksit sedefe oldukça faydalıdır.

2 yorum:

  1. Merhabalar. Ne kadar güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz:) size bir şey sormak istiyorum. Bu sivilceli ciltler için olan kolonyalı karışımı cildinize kullandınız mı? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Daha da başarılı olmanızı aynı dikkatle daha da ilerlemenizi dilerim:)

    YanıtlaSil
  2. bir arkadaşımda denedik, ciddi anlamda kistik sivilcelerde olumlu sonuçlar verdi.

    YanıtlaSil