13 Mayıs 2015 Çarşamba

Cilt Bakımında A vitamini Kullanımı

A Vitamini Cilt Bakımı


Cilt bakım kozmetiklerinin içerisinde sık sık a vitaminin adını okuruz, ğeki a vitamini ne işe yarıyor. İlk başta belirteyim ki a vitamini kolajen ve elastin sentezini arttırıyor, ayrıca protein sentezinde oldukça önemli bir işlev gören a vitamini cildin dengesinde oldukça önemli bir role sahiptir.

Cilt Kırışıkları A Vitamini



Kolajen sentezinde oldukça önemli bir göreve sahip olan a vitamini, kolajen ve elastin sentezini arttırarak cilt kırışıklıklarını önler. Cildi uyararak daha genç görünmesini sağlar. A vitamini bu işlevi sayesinde oluşmuş cilt kırışıklıklarının geçirilmesinde bir hayli önemli rol üstlenir. Cilt kırışıklıkları için özellikle a vitamini ve c vitamini kombine kullanmakta fayda vardır. 10 ml a vitaminli yağ ve 10 ml c vitaminli yağı karıştırıp 2 günde bir akşamları cildinize sürerseniz hem kırışıklık önler hem oluşmuş kırışıklıkların giderilmesini sağlar.

Cilt Çatlakları A Vitamini


Hamilelik, kilo alıp verme, ağır sporlar gibi durumlarda ciltteki kolajen ve elastin tabakası yırtılı bu durumda çatlaklar açığa çıkar. A vitamini hem bu çatlakların önlenmesinde hem de oluşan çatlakların giderilmesinde oldukça önemli işlev görür. Çatlaklar oluşumunda ve hafif çatlaklarda, a vitamini, c vitamini, glikolik asit kullanılabilrken, ileri ve derin çatlaklarda a vitamini, c vitamini ve tca kullanılır. Tca veya glikolik asit cildi soyarken, a vitaminli yağ ve c vitaminli yağların karışımı cilt altında kolajen ve elastin sentezini arttırır.

Sivilceler A Vitamini


Sivilceler için ve cilt lekeleri için a vitamini kullanıldığı gibi bir hatalı görüş vardır, aslında bu işler için kullanılan ürün a vitamini değil a vitaminin bir asiti olan retinoik asittir. Genellikle acnelyse ve tretin gibi kremlerde soyucu amaçla kullanılır ama a vitamini ile çok bağlantılı değildir. Soyma işlemleri yapan bir vitamindir.

Cilt Lekeleri A vitamini


Cilt lekelerini oluşmadan önce a vitamini kullanılabilir. Özellikle melazma oluşumunu engelleyici özellikleri vardır. Oluşan cilt lekelerinde çok etkili olmasa da melazma oluşumunu önlemede etkiler gösterir, ultraviyole ışınların yani uv ışınlarının cildi yaşlandırmasına ve lekelendirmesine karşı kullanılabilir. Kullanım için 10 ml a vitaminli yağ ve 10 ml c vitaminli yağı karıştırıp 2 günde bir akşam yatmadan önce cildinize uygularsanız oldukça faydasını görürsünüz. BU 2 günde bir kullanın dememdeki amaç bunlar yağda çözünen vitaminlerdir ve cilt altında 48 saat etki gösterirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder